OTIŠAO DAMIR ODAK

Nova Uprava OTP banke - na čelu Balazs Bekeffy

15.09.2011 u 14:56

Bionic
Reading

Na mjestu prvog čovjeka OTP banke Hrvatska od danas je Balazs Bekeffy, dojučerašnji član Uprave, izvjestili su iz te banke

Od kolovoza u Upravi banke je Helena Banjad koja se upravljačkom timu priključila s mjesta direktorice rizika, a treći član Uprave OTP banke Hrvatska i dalje ostaje Zorislav Vidović

Iz OTP banke podsjećaju da je Savjet Hrvatske narodne banke na jučerašnjoj sjednici dao svoju suglasnost na imenovanje Balazsa Bekeffyja predsjednikom Uprave OTP banke, čime je on i formalno preuzeo vodstvo banke.

S petogodišnjim iskustvom na mjestu člana Uprave OTP banke Hrvatska, očekuje se da će Bekeffy voditi banku u već zacrtanom strateškom smjeru stalnog rasta, navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako je OTP banka u proteklih nekoliko godina provela velike organizacijske i vlasničke promjene, održala i učvrstila svoj položaj u tradicionalnim regijama Dubrovnika, Istre, Siska i Zadra te otvorila i ojačala druge regionalne centre, poput onoga u Slavoniji.

Bekeffy je rođen 1977. godine u Budimpešti gdje je završio Ekonomski fakultet, a školovao se i specijalizirao na stručnim školama u Moskvi i Švedskoj.

Karijeru je započeo u podružnici švicarske farmaceutske i istraživačke tvrtke Novartis Seeds, zatim je radio u revizorskoj kući PricewaterhouseCoopers, a u OTP banci se zaposlio u ožujku 2003. kao viši projektni menadžer na poslovima preuzimanja banaka.

U ožujku 2006. dolazi na mjesto direktora Sektora operativnih poslova OTP banke Hrvatska, a od rujna 2006. bio je član Uprave nadležan je za operativne poslove banke, maloprodaju, informatiku i marketing i korporativne komunikacije.