DEVET KATEGORIJA

Natječaj za kreativne i inovativne

13.03.2009 u 15:16

Bionic
Reading

U godini koju je Europski parlament proglasio Godinom kreativnosti i inovativnosti, udruga MRAK – Mreža za razvoj i kreativnost, drugu godinu zaredom, krajem svibnja organizira Dan kreativnosti i inovativnosti. Natječaj je raspisan od 1. ožujka i trajat će do 5. travnja 2009. godine

Kao i prošle, i ove će godine biti dodijeljena Nagrada za kreativnost i inovativnost u poslovnom i društvenom djelovanju u nekoliko kategorija, a tijekom radnog dnevnog dijela Dana kreativnosti i inovativnosti održat će se serija stručnih predavanja eminentnih stručnjaka inovativnog koncepta. Osnovne ovogodišnje tematske kategorije su: održivi razvoj, energetika i ekologija, edukacija, društvo znanja i kultura, gospodarstvo i poslovanje te autorska prava.

Na završnom večernjem svečanom dijelu manifestacije, uz kratka pozdravna obraćanja ključnih osoba te okruglog stola uglednika na temu 'Kreativnošću i inovativnošću do oporavka i novog gospodarskog rasta', održat će se i dodjela nagrada nominiranim menadžerima i tvrtkama za kreativnost i inovativnost u devet kategorija.

Podsjetimo, prošle godine Nagradu za kreativnost i inovativnost osvojili su, između ostalih, Željko Mavrović u kategoriji kreativni i inovativni menadžer, Grad Varaždin u kategoriji kreativni i inovativni razvojni program jedinica samouprave, Noć muzeja u kategoriji kreativni i inovativni proizvodni program ili proizvod, Coca Cola Adria d.o.o. i UNDP u kategoriji kreativni i inovativni društveno odgovorni program te mnogi drugi. Predavanja su održali Marty Neumeier, pionir revolucionarnog sustava brandinga te Velimir Srića, istaknuti hrvatski stručnjak i vrhunski autoritet u području kreativnosti u ekonomiji.