DAN KREATIVNOSTI I INOVATIVNOSTI

'Mahnito raditi je potpuna suprotnost kreativnosti'

26.05.2011 u 14:14

Bionic
Reading

Dodijeljene su nagrade za najkreativnije i najinovativnije projekte iz 2010. godine: najkreativniji proizvod je projekt Halo Istra, Turističke zajednice Istarske Županije, nagradu za najkreativnijeg menadžera odnijela Jadranka Boban Pejić iz Biovege, a za razvojni projekt jedinica samouprave dobio je Grad Pula s inovativnim projektom E- Poslovanje

Ostali projekti i pobjednici u drugim kategorijama su: TZ Jezera – Big Game fishing, Jezerske ogrice, O jezera, misto ukraj mora, za kategoriju turističkog projekta; Filmsko-kreativni studio, VANIMA-VAFI, internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin za kategoriju kreativnog i inovativnog projekta u kulturi i umjetnosti; Fashion.hr, projekt za program kreativne industrije; Hrvatska Pošta d.d. kao pobjednik u kategoriji održivog razvoja s projektom 'Dobri ljudi djeci Hrvatske'; Silabus, projekt za kategoriju edukacijskog programa.

U devetoj kategoriji pobjednik je tvrtka Arteferro Dohomont d.o.o. koja zapošljava 40 žena, od toga devet trudnica, koja se istaknula u kategoriji Kreativni i inovativni projekt poticanja i razvoja tolerancije prihvaćanja različitosti u poslovnom okružju.

Ove godine dodijeljene su i dvije nagrade van kategorije za izniman doprinos u kreativnom i inovativnom djelovanju, i to Gradu Varaždinu koji se u različitim kategorijama prijavio s pet projekata i dobio nagradu u petoj kategoriji te projekt Kvocijent inovativnosti (Sense consulting, Lider i Vern) kao vrlo vrijedan alat za poticanje kreativnosti u poslovnom okruženju. Nagrade su uručila djeca Waldorfske škole Zagreb, koji su te iste nagrade i ručno izradili.

Jedan od predavača u sklopu ovog programa bio je Davor Pavuna, poznati fizičar koji je podsjetio koliko su inovativnost i kreativnost važni za današnje okruženje: 'Optimalan ljudski život je ljubav u akciji i istinska strast kreativne realizacije svake osobe u skladu s predispozicijama i talentima koje svatko ima. Samo 'mahnito raditi' poput 'mašine za pravljenje nečijeg profita' potpuna je suprotnost ljubavi i kreativnosti, pa ne dvojim da svatko osviješten zna odabrati svoj put, istinu i život!'