DODJELA 25. SVIBNJA

Odabrani nominirani za nagradu za kreativnost

16.05.2011 u 10:09

Bionic
Reading

Odabrani su nominirani za Nagradu za kreativnost i inovativnost 2011. koja će se dodijeliti u osam kategorija 25. svibnja ove godine u 19,30 sati u Kazalištu Komedija u Zagrebu

Nominirani za Nagradu za kreativnost i inovativnost 2011. u poslovnom i društvenom djelovanju su:

1. Kreativni i inovativni proizvodni program ili proizvod
(Proizvodni program ili proizvod koji se istaknuo svojim osobito jedinstvenim imidžom, funkcionalnošću, kvalitetom te tržišnim prihvaćanjem)
•Tisak d.d. – TISAK paket usluga
•Neva d.o.o. – Plidenta - zubna pasta PTO-T-ACTION
•Turistička zajednica Istarske županije – Halo Istra, destinacijski kontakt i prodajni centar

2. Kreativni i inovativni menadžer/ica
(Inovativni/a menadžer/ica ili poduzetnik/ica koji/a je upravljanjem postigao/la kvalitativne i kvantitativne promjene koje su dovele do značajnih učinaka u poslovanju)
•Jadranka Boban Pejić (Biovega d.o.o.)
•Vladimir Peršić (Systec automatizacija d.o.o.)
•Radislav Drljević (Termotechnic – TTO d.o.o.)

3. Kreativni i inovativni razvojni program jedinica samouprave – gradovi
(Grad koji je kroz realizaciju razvojnog programa ostvario gospodarski, socijalni i kulturni iskorak te ostvario mjerljive rezultate)
•Grad Varaždin – Sigurna zajednica
•Grad Pula – E-poslovanje
•Grad Kutina – Kutina – zdravi grad

4. Kreativni i inovativni turistički projekt ili proizvod
(Turistički projekt ili proizvod koji je predstavljajući Hrvatsku na kreativan i inovativan način, odnosno predstavljajući hrvatske gradove i regije kao turističke destinacije, ostvario značajne učinke)
•Grad Zadar i udruga Parampion – Izgradivi zadarski suvenir
•TZ Jezera – Big game fishing; Jezerske ogrice; O jezera, misto ukraj mora
•Granum G d.o.o. – Priče s jastuka

5. Kreativni i inovativni projekt ili program u kulturi i umjetnosti
(Projekt ili program kojim su na kreativan i inovativan način predstavljeni varijeteti hrvatske kulturno-umjetničke scene)
•Filmsko-kreativni studio VANIMA – VAFI internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin
•Hrvatski telekom – T-HTnagrada@MSU
•Katapult promocija d,.o.o. – Tajne Griča

6. Kreativni i inovativni projekt ili program kreativne industrije
(Projekt ili program kojim je putem integracije tehnologije, odnosno inovacije procesa postignut kvalitativan učinak, promocija i razvoj u grafičkom i industrijskom dizajnu te multimediji)
•Fashion.hr – Fashion.hr Industrija
•Tehnološki park Varaždin – Centar kreativnih industrija CREATI::VA

7. Kreativni i inovativni projekt održivog razvoja
(Projekt koji na kreativan i inovativan način doprinosi inovacijama u segmentu zelene ekonomije i osiguranja izvora energije te projekt koji doprinosi društvenoj odgovornosti)
•Hrvatska pošta d.d. – Dobri ljudi djeci Hrvatske
•Cemex d.d. – Prikupljanje komine masline u priobalju Splitsko-dalmatinske županije
•Udruga Artus – Vile i vilenjaci Artusi

8. Kreativni i inovativni edukacijski program
(Edukacijski program kojim su postignuti kvalitativni učinci na razvoj kreativnog, inovativnog i poduzetničkog društva)
•Nataša Radas – SilabuS - internetski portal

Nominirane projekte odabrao je stručni žiri u sastavu: prof. dr. med. Mate Granić – dekan Visoke novinarske škole (NCL) i predsjednik Hrvatskog društva lobista, prof. dr. sc. Velimir Srića - profesor na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Branka Petrišić Rakić, dipl. ing. stroj. – voditeljica Odsjeka za inovacije, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, prof. dr. sc. Slavko Krajcar - profesor na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, član Nacionalnog vijeća za konkurentnost, Antonija Mršić, mag. kom. - voditeljica Odjela za kolaborativno istraživanje i razvoj Poslovno-inovacijskog centra Hrvatske – BICRO, Jasminka Jelčić, dipl. psiholog - samostalna konzultantica, doc. dr. sc. Mislav Ante Omazić – profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, Andrija Popović, mag. oec. – direktor tvrtke Indigo komunikacije d.o.o., Ivana Nikolić Popović, prof., ak. slik.; dipl. diz. - predsjednica Mreže za razvoj i kreativnost.

Dobitnici Nagrade za kreativnost i inovativnost 2011. bit će proglašeni na Dan kreativnosti i inovativnosti koji će se obilježiti svečanom dodjelom nagrada 25. svibnja u zagrebačkom kazalištu Komedija uz pristutnost 400-tinjak uzvanika iz područja javnog, gospodarskog i društvenog djelovanja.

U sklopu programa održat će se dinamična i aktualna predavanja. Predavanja će tako održati Selma Prodanović, osnivačica instituta Brainswork i predsjednica mreže IncrediblEurope te prof. dr. sc. Davor Pavuna. U skladu s ovogodišnjom temom 'Promjena uloga: Što možemo naučiti od djece' na ovogodišnjem okruglom stolu govorit će petero učenika hrvatskih osnovnih i srednjih škola koji su održali najbolje predavanje na prvoj konferenciji TEDxYouth@Zagreb održanoj u travnju ove godine – Anna Klobučar iz Umaga, Marijana Vuković iz Imotskog te Jakov Sarić, Vilim Mance i Sonja Agata Bišćan iz Zagreba. Za okrugli stol bude zanimljiv pobrinut će se i moderator Siniša Cmrk.

Ove će godine i djeca izraditi nagrade koje će biti uručene dobitnicima. Nagrade će tako izraditi i dobitnicima uručiti mališani zagrebačke Waldorfske škole.
Izložbom fotografija u predvorju kazališta bit će predstavljen i projekt mlade zagrebačke Udruge Artus, fotografkinje Ive Lulić i karlovačkog Doma za djecu Vladimir Nazor – 'Vile i vilenjaci Artusi'

Po završetku okruglog stola dodijelit će se nagrade za kreativnost i inovativnost u poslovnom i društvenom djelovanju.