Poslovni vodič POZIV ZA SKUPŠTINU

Medika: za dividendu 5,5 milijuna kuna

Glavna skupština Medike, sazvana za 30. lipnja, odlučivat će između ostalog o raspodjeli prošlogodišnje dobiti te isplati dividende dioničarima, navodi se u pozivu za skupštinu objavljenom na Zagrebačkoj burzi

Uprava i Nadzorni odbor tvrtke predlažu Glavnoj skupštini da se lanjska dobit u neto iznosu od 18,4 milijuna kuna rasporedi na način da dio dobiti u iznosu od 4,5 milijuna kuna ide u zakonske rezerve društva, a 8,3 milijuna kuna u zadržanu dobit.

Dio dobiti u iznosu od 5,5 milijuna kuna isplatio bi se na ime dividende i to dio od 5,2 milijuna kuna je isplaćen kao predujam dividende na temelju odluke Uprave uz suglasnost Nadzornog odbora, a preostali iznos od 294.350 kuna isplatit će se u iznosu od 10 kuna po dionici u roku 30 dana od dana donošenja ove odluke.

Skupština će odlučivati i o nagrađivanju članova Nadzornog odbora. Naime, predlaže se skupštini da donese odluku o nagradi za rad predsjednika Nadzornog odbora u iznosu od 4.000 kuna mjesečno. Nagrada za rad zamjenika predsjednika NO iznosila bi 3.500 kuna mjesečno, a nagrada za rad članova NO 3.000 kuna mjesečno. Društvo će obračunati i uplatiti sva obvezna davanja na navedeni iznos.

Skupština će odlučivati i o izmjeni i dopuni statuta tvrtke, ovlašćivanju Uprave za kupovinu i otuđenje redovnih dionica Medike i dr.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još