MIRAKUL AKADEMIJA

Kako kvalitetno pripremiti projekte te dobiti sredstva iz fondova EU-a

21.04.2011 u 10:23

Bionic
Reading

Pisanje projekta za sufinanciranje iz fondova Europske unije složen je proces koji zahtijeva točnost, preciznost i zadovoljavanje svih, pa i najsitnijih detalja. Iz tog razloga mnogi projekti bivaju odbijeni, bez obzira što projektna ideja ima opću društvenu vrijednost i ekonomsku opravdanost

Od 2004. do 2006. godine Hrvatskoj je kroz prvu generaciju pretpristupnih programa dodijeljeno 297,23 milijuna eura, a kroz IPA pretpristupni program za razdoblje 2007-2011. godine 749,79 milijuna eura. Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, tijekom prve dvije godine članstva na raspolaganju će biti oko 2,2 milijarde eura.

Zbog svega navedenog, tvrtka Mirakul je pokrenula specijalistički modularan program 'Voditelj projekata za EU fondove', na kojem će se polaznicima predstaviti dostupni fondovi EU-a, kao i fondovi koji će biti na raspolaganju nakon pristupanja Hrvatske Europskoj uniji, objasnit će se kako financijski upravljati programima te kako se pripremiti za natječaje. Kako osmisliti projekt voditelji će objasniti na praktičnim primjerima koji su uspješno provedeni, kao i kroz dosadašnju praksu u pripremi velikih investicijskih projekata za strukturne i kohezijske fondove.

Polaznici će saznati kako izraditi sažetak projekta, kako popuniti obrazac prijave, razraditi proračun, provesti projekt te raditi na vidljivosti istog. Uz teorijski dio nastave, voditelji će kroz vlastiti praktični primjer polaznicima objasniti cjelokupni postupak: od osmišljavanja preko pripreme do prijave projekta za sufinanciranje iz strukturnih i kohezijskih fondova EU. Voditelji će polaznicima stručnim savjetima pomoći u razumijevanju projektnog postupka s aspekta institucije koja projekt prijavljuje.

Program počinje 28. travnja 2011. i sastoji se od pet jednakih modula ukupnog trajanja 100 školskih sati. Više o programu možete doznati na www.mirakul.hr