Poslovni vodič PROBLEM KOLIČINA

Japanci otkrili hrvatske kapi propolisa

  • Autor: tportal.hr
  • 29.11.2008 11:42:34
  • 29.11.2008 11:33:16

Kninska tvrtka Api-herba sklopila je posao s japanskom tvrtkom Bagaj koja ima predstavništvo u Zagrebu, obznanjeno je na jubilarnom 50. sajmu obrtništva

Prema riječima Pere Antičevića, vlasnika Api-herbe koja se bavi proizvodnjom meda i pripravaka od ljekovitog bilja, prošle godine na sajamskoj priredbi Eko-etno Hrvatska, uspostavljen je kontakt s Japancima o pripravljanju kapi propolisa za japansko tržište.

U Japan su poslani uzorci tog proizvoda koji je zadovoljio sve tamošnje propise i stigla je narudžba za pet do 10 tisuća bočica kapi. Tu količinu trebalo bi isporučiti mjesečno. I tu se javlja problem jer Api-herba nema toliko propolisa.

'Počeli smo s otkupom propolisa od svih hrvatskih proizvođača. Vjerujem da ćemo zadovoljiti apetite japanskog partnera. Obavili smo sve formalnosti i pribavili potrebne dokumente za izvoz, pa očekujemo da ćemo početkom lipnja isporučiti prve količine', kaže Antičević. Kolika je vrijednost posla u ovom trenutku ne može točno reći, ali da će se posao isplatiti, u to ne sumnja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još