Poslovni vodič 7. SEE TELEKOM ARENA

Stiže doba totalne (tele)komunikacije

  • Autor: tportal.hr
  • 1.3.2011 12:35:31
  • 1.3.2011 12:26:10

Kakva je trenutačna situacija telekomunikacijskog sektora u SEE regiji, kakvi su izazovi pred predlagateljima politika, regulatorima i industrijom? Može li se Digitalna agenda iskoristi kao benchmark u određivanju nacionalnih ciljeva Hrvatske i zemalja u regiji? Koje nas nove konsolidacije očekuju u telekomunikacijskom sektoru? Kako će konvergencija telekoma, medija i IT-a utjecati na razvoj tržišta?

Odgovore na ova i brojna druga pitanja dat će vam vodeći stručnjaci telekomunikacijskog sektora iz Hrvatske i regije na tradicionalnoj 7. SEE Telekom Areni – konferenciji o elektroničkim komunikacijama koja se organizira u vrijeme kad se očekuje privatizacija Telekoma Srbije, ukidanje kriznog poreza, ali i kad se nagađa o novim preuzimanjima pojedinih operatera na hrvatskom tržištu.

Ovogodišnja konferencija podijeljena je u četiri tematska bloka:

* Digitalna agenda - tijekom panela će se predstaviti njezine ključne aktivnosti, ciljevi i rokovi implementacije na razini EU koje će na presudan način usmjeravati primjene novih tehnologija u Europi u godinama koje dolaze. Između ostalog, raspravljat će se o utjecaju ciljeva Digitalne agende na društvo te o izazovima s kojima će se ovaj sektor suočavati pri ostvarivanju ciljeva.

* Investicije i konsolidacija telekom sektora u regiji – raspravljati će se i o privatizaciji Telekoma Srbije, budućim investicijama, novim potencijalnim akvizicijama na hrvatskom tržištu koje će omogućiti stvaranje integriranih telekomunikacijskih operatera da bi se održala profitabilnost.

* Nove mrežne tehnologije – za razvoj novih, kompleksnih i cjelovitih usluga za tržište potreban je veći transfer podataka koji je moguće postići s razvojem nove mrežne tehnologije. Što se očekuje od novih mrežnih tehnologija, te koliko je tržište zrelo za 4G saznajte na panelu koja će govoriti o novim mrežnim generacijama.

* Konvergencija telekoma, medija i IT-a – svjedoci smo kako telekom operateri preuzimaju IT tvrtke i medije kako bi na tržištu ponudili cjelovite usluge korisnicima. Tijekom panela saznajte koji nas novi poslovni modeli očekuju te kako će konvergencija utjecati na razvoj tržišta a i društva.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još