Poslovni vodič POMOĆ PODUZETNICIMA

Nove kreditne linije HBOR-a

  • Autor: O. I. N.
  • 20.2.2009 9:39:56
  • 20.2.2009 9:39:50

Hrvatska banka za obnovu i razvitak pokrenula je novi program - Kreditiranje proizvodnje, koji je prvenstveno je namijenjen malim i srednjim poduzetnicima, za koji trenutna kamatna stopa iznosi 5,65% godišnje

Provodit će se putem poslovnih banaka, a bit će omogućeno kreditiranje obrtnih sredstava za pripremu proizvodnje, premošćenje do naplate prodane robe, ili cijeli ciklus od pripreme proizvodnje do naplate prodane robe.

Visina kredita ovisit će o raspoloživim sredstvima HBOR-a, mišljenju poslovne banke, proračunu potrebnih obrtnih sredstava, ostvarenoj visini poslovnih prihoda, te mogućnosti korištenja državne potpore male vrijednosti.

Prednost u obradi imaju zahtjevi za kredit do iznosa osam milijuna kuna, a trgovačka društva, obrtnici ili zadruge koje su registrirane i obavljaju proizvodnu djelatnost mogu dobiti kredit iz ovog programa na rok od 3 ili 6 mjeseci.

Kamatna stopa iznosi tromjesečni Euribor plus 3,75 posto godišnje što trenutno iznosi 5,65 posto godišnje, ističu u HBOR-u.

U HBOR-u naglašavaju kako ovaj kreditni program nije namijenjen poduzetnicima koji su već duže vrijeme u teškoćama, odnosno koji su i do sada bilježili gubitke u poslovanju, nego je namijenjen proizvođačima koji se nalaze u trenutnim problemima nelikvidnosti zbog utjecaja krize.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još