POSLUŠAT ĆE PODUZETNIKE

Dalić najavila izmjene Zakona o strateškim investicijama

06.12.2016 u 15:58

Bionic
Reading

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić najavila je u utorak kako će se ići u izmjene Zakona o strateškim investicijama. Rekla je to u svom obraćanju poduzetnicima u sklopu radnog ručka koji je organizirala Hrvatska udruga poslodavaca (HUP)

'Iz poduzetničke zajednice zaprimili smo sugestije kako se zakon može poboljšati i proces učiniti kvalitetnijim. Ovih dana pokrećemo proces konzultacija o izmjenama te ćemo oformiti međuresornu radnu skupinu. Očekujem kako će konkretni prijedlozi biti pripremljeni sredinom siječnja', rekla je kasnije Dalić novinarima.

Dodala je kako se glavne primjedbe poslodavaca odnose na tražena jamstva i način na koja se ona podnose.

Dalić je istaknula kako će Vlada učiniti sve da u konačnici poseban Zakon o strateškim investicijama više ne bude potreban. Uvjerena je kako će tome doprinijeti sve mjere koje je Vlada već poduzela ili planira provesti.

'Osim porezne reforme koju smo pokrenuli, idemo za tim da poduzetnike rasteretimo neporeznih nameta, pročistit ćemo administrativne propise jer imamo znatan broj nekvalitetnih i nedorečenih zakona. Država će za iduću godinu učiniti jedan napor da kroz različite mjere poboljša poslovnu klimu, unaprijedi investicijsko okruženje i omogući poduzetnicima da što slobodnije i efikasnije razvijaju svoje aktivnosti', izjavila je Dalić.