REXPO 2016.

Vlada želi olakšati investicije i aktivirati imovinu

24.11.2016 u 19:26

Bionic
Reading

Hrvatska Vlada želi olakšati ulaganja, a ministarstva moraju biti na usluzi investitorima, rečeno je u četvrtak na 5. Međunarodnom sajmu investicijskih projekata REXPO 2016.

Dvodnevni sajam REXPO okupio je više od tisuću sudionika i posjetitelja među kojima su domaći i strani investitori. Prostire se na 2500 četvornih metara, a na njemu se predstavljaju najbolji investicijski projekti u Hrvatskoj i regiji

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević rekao je da privatni sektor mora bit nositelj investicija.

'Na državi i Vladi je da stvori sigurno okruženje odnosno sigurnosne uvjete za investicije. Investitori se ovdje trebaju ugodno osjećati', rekao je Kuščević. Kaže da je vlada okrenuta investitorima i da se oni mogu osloniti na nju, ali ocjenjuje kako treba još dosta raditi na stvaranju pozitivnog okruženja za investicije.

Kuščević puno očekuje od aktiviranja vrijedne državne imovine.

Ministar turizma Gari Cappelli zalaže se za nastavak investicija, najavljujući za sljedeću godinu otvaranje oko 40 novih hotela ukupno vrijednih 800 milijuna eura

Iz dana u dan interes investitora raste, kazao je Cappelli dodavši kako je važno graditi kvalitetne objekte. Napominje pritom da su hoteli s četiri i pet zvjezdica godišnje puni prosječno 115 dana što je oko 20 dana više od popunjenosti hotela nižih kategorija.

'Sezonu produžuju kvalitetni objekti. Isto je i s privatnim smještajem - ako kuća ima bazen popunjenost joj je 150 dana, one koje ga nemaju pune su od 60 do 70 dana', kaže Cappelli.

'U turizam se isplati ulagati, a Ministarstvo turizma bit će produžena ruka investitorima', zaključio je Cappelli.

Veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva Andrew Stuart Dalgleish rekao je kako će Britanija i nakon Brexita blisko surađivati sa svim državama Europske unije, a turizam je apostrofirao kao jedan od najvažnijih segmenata koji povezuje UK i Hrvatsku.