KUPUJMO HRVATSKO

Čak 300 tvrtki i OPG-ova okupiralo središte Zagreba

29.09.2016 u 13:09

  • +26

Akcija Hrvatske gospodarske komore Kupujmo hrvatsko

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić

Bionic
Reading

Čak 300 izlagača, velikih tvrtki, ali i OPG-ova iz svih dijelova Hrvatske otvorilo je danas na središnjem zagrebačkom trgu dvodnevnu akciju Hrvatske gospodarske komore (HGK) Kupujmo hrvatsko, na kojoj po promotivnim cijenama svoje proizvode prodaje 300 hrvatskih proizvođača

Uz niz velikih hrvatskih tvrtki poput Kraša, Dukata i Podravke, predstavljaju se brojne male tvrtke i OPG-ovi, a akcija traje 29. i 30. rujna od 9 do 19 sati.

Otvarajući akciju, predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Luka Burilović istaknuo je kako je ovo 19. akcija Kupujmo hrvatsko i kako slobodno može reći da je ona postala brend.

U svom pozdravnom govoru Mirka Jozić, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba i pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, istaknula je da je Zagreb već dug niz godina prepoznatljiv po svojoj poduzetničkoj i obrtničkoj povijesti.

'Ova akcija povećava natjecateljski duh kod hrvatskih proizvođača, borbu za mjesto na tržištu te razvija ideje za nove proizvode. Osim toga, promocijom hrvatske proizvodnje jača se svijest potrošača o očuvanju radnih mjesta i ekonomskom razvoju u Hrvatskoj', rekla je Jozić.

Iako podaci govore da čak 84 posto hrvatskih potrošača kupuje hrvatske proizvode, predsjednik HGK Burilović smatra da se taj broj treba povećati za još pet posto te dodao 'kupujmo hrvatsko danas za bogatiju Hrvatsku sutra'.

Jedan od izlagača istaknuo je da mu ova akcija, na kojoj sudjeluje prvi put, puno znači jer tako promovira hrvatske proizvode i potiče ljude da češće kupuju od domaćih proizvođača.