SMANJIVANJE TROŠKOVA

HOK: Pogodnosti zajedničke nabave za 80.000 obrtnika

28.09.2016 u 15:41

Bionic
Reading

U Obrtničkoj komori Primorsko-goranske županije u srijedu je predstavljen projekt zajedničke nabave Hrvatske obrtničke komore HOK-ZNA, a poziv za sudjelovanje upućen je za oko 80.000 članova HOK-a

Cilj projekta je osigurati obrtnicima pogodnosti kod nabave raznih proizvoda i usluga vezanih uz njihovo poslovanje i time im smanjiti troškove.

Predsjednik Obrtničke komore Primorsko-goranske županije Dalibor Kratohvil rekao je da su prvi razgovori oko zajedničke nabave počeli prošle godine, kako bi se obrtnicima izravnim ugovaranjem s partnerima osigurale pogodnosti i olakšalo poslovanje.

Osjetili smo da kroz članstvo, s oko 80.000 ljudi, možemo ući u pregovore s velikim tvrtkama, ali i svima koji su zainteresirani da kroz svoje aktivnosti osiguraju neke pogodnosti, rekao je

Kratohvil je naveo da je odaziv partnera za koje su obrtnici zainteresirani vrlo dobar te da su do sada potpisani ugovori s 15-ak tvrtki. Potpisuju se i ugovori na regionalnoj razini, pa su u Primorsko-goranskoj županiji pripremljeni ugovori s desetak tvrtki s tog područja. Pogodnosti u tim tvrtkama mogu koristiti obrtnici iz cijele Hrvatske.

Obrtnici se mogu javiti izravno tvrtkama s kojima je HOK potpisao ugovore i, ovisno o potrošnji određenih roba i usluga, ugovoriti pogodnosti.

Na današnjoj prezentaciji predstavili su se partneri projekta, Hep-opskrba i Ina