INVESTICIJA NA PAGU

Tko stoji iza državi strateški važnog autokampa?

29.09.2016 u 08:46

Bionic
Reading

Vlada na odlasku premijera Tihomira Oreškovića u srijedu je među strateške državne projekte uvrstila i Autokamp Punta Nova na Pagu, investiciju vrijednu 139,3 milijuna kuna. Investitor je tvrtka Nova Camping iz Povljana čiji su suvlasnici zadarska braća Goran i Zvonimir Tudorović, odnosno njihova tvrtka Effectus, te najveći domaći trgovac plinom Pavao Vujnovac, vlasnik Prvog plinarskog društva (PPD)

Vujnovac se u priču uključio u kolovozu 2014. godine. Iz PPD-a nam je rečeno kako je to njegova privatna investicija te da u tvrtki Nova Camping drži oko 10 posto udjela. Za sve ostale informacije uputili su nas na braću Tudorović.

Vode pregovore s HBOR-om i komercijalnim bankama oko kreditiranja

'Kad smo ušli u koncesiju, krenuli smo s traženjem investitora. Neki ljudi su nas uputili na Vujnovca. Održali smo prezentaciju i na naše veliko zadovoljstvo prihvatio je našu ideju. Suradnja s njim je odlična', rekao je za tportal mlađi od braće Tudorović, 36-godišnji Zvonimir, te dodaje kako su u pregovorima s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj (HBOR) i nekim komercijalnim bankama oko kreditiranja.

Proglašenje projekta Autokampa Punta strateškim, kaže, doživljava prvo kao veliko osobno priznanje. On i brat Goran (44) bave se turizmom, a ponajviše campingom, 20 godina.

Tudorović je 2013. izabran za menadžera godine

Prije tri godine Zvonimir Tudorović je proglašen menadžerom godine od Udruge hrvatskih menadžera i poduzetnika CROMA. Od 2012. je predsjednik Uprave Hotela Njivice.

'Na hotelijerskom fakultetu u Opatiji diplomirali smo na temu campinga. Sukus svih naših ideja i iskustva nalazi se u kampu Punta. Kao netko tko uredno plaća porez ovoj državi, osjećam se odlično', istaknuo je Tudorović.

Kamp će biti visoke kategorije i nosit će pet zvjezdica. Tudorovići su ga zamislili kao ekološko naselje bez automobila s autonomnim sustavom odvodnje, biopročišćivačima, a arhitektura će biti neinvazivna za okoliš.

Smještaj za 2.200 ljudi

'U kamp neće biti moguće ući automobilom. Ispred će biti izgrađeno veliko parkiralište. Gostima će se nuditi hrana uzgojena u krugu od 80 kilometara od kampa', naglašava Tudorović mlađi.

Predviđa se uređenje 500 kamp parcela, 85 kamp mjesta, 4 sanitarna objekta i 250 mobilnih kućica ukupnog smještajnog kapaciteta 2.200 ljudi.

U planu je zapošljavanje 20 stalnih i do 145 sezonskih radnika, kao i indirektno zapošljavanje još 40 zaposlenika u objektima koji će biti dati u najam. Kamp će imati i vodeni park, wellness, sportsku dvoranu i sportske terene.

Kamp je trebao postati strateški još prije dvije godine

Projekt je odobrenje za dobivanje strateškog statusa dobio još prije više od dvije godine, za mandata bivše vlade Zorana Milanovića

'Prema zakonu o strateškim investicijama, najveća prednost je trebala biti da izbjegnemo neke nepotrebne procedure poput izrade urbanističko plana uređenja. Ali kako je došlo do krize vlasti, priča se odužila i mi smo izradili urbanistički plan. Sad nas čekaju lokacijska i građevinska dozvola. Proces njihova izdavanja trebao bi biti ubrzan', naglasio je Tudorović.

Ako sve bude išlo prema planu, gradnja kampa bi trebala krenuti početkom iduće godine, a otvorenje je planirano za svibanj 2018. godine.