TEHNIČKI MINISTAR PANENIĆ

'Most bi trebao zadržati resor Ministarstva gospodarstva'

26.09.2016 u 13:54

Bionic
Reading

Ministar gospodarstva u tehničkoj vladi Tomislav Panenić (Most) izjavio je u ponedjeljak u Osijeku kako je manje bitno tko će biti novi ministar gospodarstva, da je bitna provedba programa, ali osobno smatra kako bi Most morao zadržati resor Ministarstva gospodarstva

Tijekom sudjelovanja na znanstvenom skupu na osječkom Ekonomskom fakultetu, na novinarski upit hoće li tijekom pregovora s HDZ-om o kadrovskim rješenjima u novoj Vladi, Most inzistirati da on ostane ministar gospodarstva Panenić je odgovorio kako Most nikada nije nastupao tako 'da se nekoga privilegira da mora biti na nekome položaju'.

Osobno smatram da bi Most morao ostati u resoru Ministarstva gospodarstva, jer kad vidimo da su obje velike stranke imale interesne grupe, kojima su utjecale na sadašnje stanje, Mostu bi možda bilo puno lakše biti korektiv u rješavanju situacija, smatra Panenić. Dolaze nam izrazito teške odluke i tko god bude bio ministar gospodarstva neće mu biti lako na toj funkciji, ocijenio je.

Objašnjavajući o kojim se to odlukama radi, Panenić je rekao kako se u energetici moraju riješiti ključna pitanja, jer je kompletna energetika u teškom položaju, a postoje i problemi uravnoteženja plinskog sektora.

Što god dotaknemo u energetici trenutno je u vrlo problematičnom stanju, a neka područja su i dosta kaotična, poput toplinskog sektora, kojeg treba unaprijediti, rekao je Panenić i dodao kako za njihovo rješavanje treba žurno djelovanje Ministarstva gospodarstva, ali i stabilna Vlada, koja će se zauzeti da se to u budućnosti i riješi.

U izjavi novinarima, na upit ostaje li pri tvrdnjama da zbog rasta naknade za obnovljive izvore energije neće biti poskupljenja struje za građane, rekao kako 'definitivno moramo ostati u tome smjeru'. Tijekom vikenda je razrađen niz mjera kojima se može anulirati najavljeno poskupljenje, ali za to je potrebna potpora drugih ministarstava, prvenstveno financija. Očekujemo da ćemo ovih dana te razgovore privesti kraju kako bismo mogli definirati točan model koji će omogućiti da ne dođe do poskupljenja struje, rekao je Panenić.