AMENOVALA PREDSJEDNICA

HGK i Poslovni anđeli potpisali sporazum o suradnji

29.08.2016 u 14:21

Bionic
Reading

U petak je u sklopu Dubrovnik foruma u prisustvu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović potpisan sporazum o strateškoj suradnji Hrvatske gospodarske komore (HGK) i Hrvatske mreže poslovnih anđela CRANE

Sporazum će omogućiti CRANE-u korištenje svih logističkih resursa koje HGK posjeduje, a Komori ekspertizu CRANE-a u području startupa.

Sama inicijativa započela je u Uredu Predsjednice budući da su čelnici HGK Luka Burilović i CRANE-a Davorin Štetner članovi Vijeća za gospodarska pitanja predsjednice. Sporazum su potpisali potpredsjednik HGK Želimir Kramarić i predsjednik CRANE-a Štetner.

'Jako mi je drago što smo i formalizirali našu dosadašnju suradnju. Moram priznati da otkad sam postao predsjednik CRANE-a intenzivno radim na spajanju svih institucija koje zastupaju poduzetnike jer smo svi na istoj strani. Samo zajedničkom suradnjom možemo učiniti Hrvatsku boljim mjestom za poduzetnike i stvoriti dobre uvjete za investicije. Vijeće za gospodarska pitanja predsjednice RH pokazalo se kao odlična platforma između ostalog i za intenziviranje suradnji gospodarskih institucija. Hrvatska gospodarska komora mora biti krvožilni sustav svih poduzetnika, a zašto uostalom HGK ne bi bila slična npr. Company House-u u Ujedinjenom Kraljevstvu gdje se npr. registracija tvrtki obavlja upravo preko ovakve institucije što ubrzava čitav proces. Predsjednica Grabar-Kitarović svojim je dolaskom i potporom ovom sporazumu pokazala da su joj poduzetnici važni i na tome joj zahvaljujem', izjavio je Davorin Štetner, predsjednik CRANE-a.

'Ovaj sporazum predstavlja još jednu sponu između mladih inovativnih poduzetnika i Hrvatske gospodarske komore kao njihove potporne institucije. HGK u potpunosti podržava svaku aktivnost kojoj je cilj povećanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstva. Sporazumom su artikulirani zajednički interesi Hrvatske gospodarske komore i Poslovnih anđela te će u daljnjim aktivnostima dviju institucija biti poticanje i razvoj inovativnog poduzetništva u Hrvatskoj te pružanje pomoći poduzetnicima u realizaciji inovativnih projekata s međunarodnim potencijalom', zaključio je Želimir Kramarić, potpredsjednik HGK.