ROGLIĆ PORUČUJE

'Zaustavite ovu ludost! Ne moramo se ljubiti, ali..'

25.08.2016 u 13:32

Bionic
Reading

Jedan od naših najuspješnijih i najbogatijih biznismena, Branko Roglić, vlasnik Orbico grupe, pozvao je hrvatske i srpske političare na smirivanje tenzija. Smatra kako će daljnje zaoštravanje sukoba nanijeti podjednaku štetu jednoj i drugoj strani

'Ovo ne vodi ničemu. Ako oni blokiraju naše proizvode, tada ćemo mi blokirati njihove. Sve je to ludost! Trebaju nam ozbiljni ljudi koji će sjesti za stol i rješavati probleme. Nećemo nikad zaboraviti rat, ali moramo početi surađivati u interesu jednog i drugog naroda. Ne moramo se ljubiti, ali moramo surađivati! Idemo stvarati uvjete za razvoj biznisa i u Hrvatskoj i u Srbiji te zajedno ići u neku bolju budućnost. Možda se za 100 godina dogodi ono što se dogodilo između Francuske i Njemačke. Oni su ratovali bezbroj puta, a danas su stvorili organiziranu Europu', rekao je Roglić za tportal.

Podsjetimo, do daljnjeg zaoštravanja ionako loših odnosa između Zagreba i Beograda došlo je nakon objave snimke sastanka šefa SDP-a Zorana Milanovića s udrugama branitelja. Milanović je tom prilikom Srbiju nazvao 'šakom jada'.

Pojedini analitičari očekuju kako će Srbija odgovoriti blokadom hrvatskih proizvoda