ZDENKO ADROVIĆ:

'Država bi se ove godine trebala pokušati zadužiti u inozemstvu'

28.06.2016 u 13:14

Bionic
Reading

Direktor Hrvatske udruge banaka (HUB) Zdenko Adrović rekao je u utorak kako se nada da će se država do kraja godine pokušati zadužiti na inozemnom tržištu

Na novinarsko pitanje o pokušaju zaduživanja države na domaćem tržištu, što očekuje po kojim uvjetima će se uspjeti zadužiti, Adrović je prigodom predstavljanja HUB-ova istraživanja o internetskoj sigurnosti, rekao kako se nada da do kraja godine Vlada može nešto pokušati i na inozemnom tržištu.

'Ne znamo kakve će sve posljedice ostaviti Brexit, dokle će se dizati kamatne stope, odnosno prinosi na naše obveznice. Ovo što danas vidimo i znamo, jest da su se u proteklih par dana, kao rezultat Brexita, dizali prinosi na obveznice svih zemalja s periferije, a bili su zahvaćeni i Portugal, Španjolska i Hrvatska', kazao je.

Što se tiče situacije u zemlji, Adrović ističe kako ima dovoljno likvidnosti. 'Ne znamo još kakvu obveznicu bi hrvatski proračun htio, znamo da su pripreme u tijeku, ali tehnički detalji se još ne znaju. Očekujemo da će biti jedna emisija obveznica doma', kazao je.