POZIV ZA OBVEZUJUĆE PONUDE

Hoteli Imperial i Maestral u završnom krugu prodaje

24.05.2016 u 18:48

Bionic
Reading

Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) pozvao je ponuditelje neobvezujućih ponuda da dostave svoje obvezujuće ponude za kupnju državnih udjela u hotelskim kućama Imperial i Hoteli Maestral do 5. odnosno 11. srpnja ove godine, izvijestili su iz CERP-a

Taj je poziv uslijedio nakon što je Upravno vijeće CERP-a početkom svibnja odlučilo o početnoj cijeni za prodaju udjela u te dvije hotelske kuće, pri čemu se za 50,08 posto državnog udjela u Imperialu s Raba traži početnih 259,9 milijuna kuna, odnosno 816,18 kuna po dionici, a za 68,26 postotnog udjela u Hotelima Maestral iz Dubrovnika 109,06 milijuna kuna, odnosno 309,82 kuna po dionici.

Poziv da dostave obvezujuće ponude potencijalni ponuditelji, odnosno oni koji su dostavili neobvezujuće ponude čekali su od studenog prošle godine kada je završen prvi krug, u kojem je pisma namjere za iskazivanje interesa za Imperial dostavilo 11, a za Maestral 15 domaćih i stranih investitora.

U CERP-u vjeruju da će do srpnja pristići obvezujuće ponude te da proces traženja investitora neće završiti neuspješno, kao u zadnjem takvom pokušaju prije godinu i pol dana.

U zanimanje investitora za dionice u tim hotelskim kućama vjeruje i voditelj upravljanja imovinom u investicijskom društvu InterCapital Tonči Korunić. 'Interes za te tvrtke je velik i ponuda bi moglo biti', rekao je Korunić novinarima u utorak na Veleučilištu Vern', na tribini o privatizaciji o državne imovine.