OREŠKOVIĆ S HOTELIJERIMA:

'Kao direktor spavao sam u brojnim hotelima, ali Hrvatska je izvrsna destinacija'

10.02.2016 u 10:18

  • +5

Premijer Tihomir Orešković otvorio Adria Hotel Forum 2016

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Bionic
Reading

Premijer Tihomir Orešković u srijedu je na otvaranju kongresa hotelijera Adria Hotel Forum održao pozdravni govor u kojem se osvrnuo na turističke potencijale, ali i slabosti Hrvatske

'Čast mi je da Zagreb i Hrvatska imaju priliku ugostiti najcjenjenije turističke djelatnike i investitore. Turizam je najkonkurentniji sektor naše ekonomije, ali za konkuriranje u inozemstvu treba stalno pratiti trendove i pravovremeno se prilagođavati tržištu', rekao je premijer.

Prema njegovim riječima, jedan od temelja razvoja Hrvatske su investicije, posebice one koje stvaraju dodatnu vrijednost.

'Turizam je kao gospodarski sektor jedan od najvažnijih jer čini 20 posto BDP-a i već godinama bilježi značajan rast. To je sektor u kojem smo lani uprihodili osam milijardi eura samo od stranih turista, što je rezultat ulaganja od pola milijarde eura u nove hotele', rekao je.

Veseli ga, kaže, to što se unatoč stalnom rastu u turizmu još ulaže i kontinuirano radi na inovacijama jer suvremeni turist uvijek želi neko novo iskustvo. Raduje ga i svaka investicija koja otvori novo radno mjesto jer se tako posredno povećava standard dijelu građana.

'Moramo raditi i na aktiviranju neiskorištenih potencijala, poput bivše vojne imovine. Blagoslovljeni smo ljepotom naše domovine, imamo jedinstvenu prirodu i bogatu kulturnu baštinu. Želimo učiti od boljih kako bismo postigli gospodarski rast i digli konkurentnost. Za ulaganja u turizam trebamo koristiti i fondove Europske unije', rekao je Orešković.

Zaključno, okupljenim ulagačima je poručio kako želi stvoriti pozitivnu ulagačku klimu. Na engleskom jeziku nakratko se obratio i predstavnicima stranih hotelijerskih lanaca porukom: 'Kao bivši direktor spavao sam u brojnim hotelima, no moram vam reći da je Hrvatska izvrsna destinacija. Imamo puno toga što možemo ponuditi i nećete biti razočarani', zaključio je.