PRVI SASTANCI

Ministar Kliman zadovoljan stanjem u turizmu

28.01.2016 u 15:52

Bionic
Reading

Ministar turizma Anton Kliman održao je prve sastanke s predstavnicima turističkog sektora. Kliman je izrazio zadovoljstvo stanjem resora te naglasio da je jako zadovoljan činjenicom da je hrvatski turizam prošle godine zabilježio jedan od najboljih rezultata na Mediteranu s 80 milijuna ostvarenih noćenja

'Stanje u Europi pratimo i dalje, s naglaskom na trenutnu geopolitičku situaciju te ćemo svakako pripremiti akcijske planove za kratkoročno djelovanje na određenim tržištima. Razgovarao sam s direktorom Hrvatske turističke zajednice i informacije sa sajmova su jako dobre, a booking za Hrvatsku je u ovom trenutku povećan. Vjerujem kako će turistička 2016.godina biti uspješnija od prošle godine, jer Hrvatska ima uvijek jednu prednost više u odnosu na konkurente, a to je činjenica da smo autodestinacija', naglasio je ministar turizma Anton Kliman.

Izrazio je zadovoljstvo analizom investicija za ovu godinu koje bi prema anketi ministarstva trebale iznositi oko 680 milijuna kuna.

'Porast investicija svakako veseli te vjerujem kako će se nastaviti trend rasta, i što se tiče brownfielda, ali i greenfielda. Cilj nam je turistifikacija vojne imovine koja se trenutno ne koristi, kao i podizanje kvalitete postojećih hotela i kampova. Izvrsna je vijest i da je čak šest hrvatskih kampova uvršteno među najbolje kampove prema njemačkom ADAC-u, što je svakako još jedan dokaz naše kvalitete, a kako bi se ponuda upotpunila nastavit ćemo ulaganja u plaže kao naš osnovni turistički proizvod', istaknuo je Kliman.

Jedan od prvih poteza ministra biti će posjet turističkim sajmovima F.R.E.E. Munchen u veljači, gdje će se susresti s predstavnicima njemačkog ADAC-a te sajmu ITB u Berlinu u ožujku, gdje će, između ostalog razgovarati i s glavnim tajnikom Svjetske turističke organizacije Talebom Rifaiem, s kojim očekuje odličnu suradnju.

'Hrvatska može i mora do 2020.godine biti jedna od 20 turistički najkonkurentnijih zemalja svijeta, kao što smo zacrtali Strategijom razvoja turizma. Ovaj i sljedeći tjedan nalazim se i s predstavnicima strukovnih udruga u turizmu kako bismo se dogovorili oko kratkoročnih i dugoročnih planova za pojedine segmente turizma te uklonili barijere za povećanje naše turističke konkurentnosti', rekao je Kliman.