REAGIRANJE

Ministarstvo zaštite okoliša: Revizija je citirala žuti tisak!

25.11.2015 u 09:35

Bionic
Reading

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode reagiralo je na članak tportala 'Zmajlović je trebao naći isplativije rješenje od Zagrebtowera'. U reagiranju kojeg prenosimo u cijelosti ministarstvo u potpunosti osporava navode Državne revizije

U cijelosti osporavamo navode Državne revizije što smo detaljno obrazložili i u službenom prigovoru a način na koji su doneseni zaključci smatramo potpuno neutemeljenim.

Nemamo objašnjenja zašto su na više mjesta navedeni pogrešni iznosi najma. Potpuno neprimjerenim smatramo činjenicu da su u izvješću revizije doslovno citirani napisi iz žutog tiska. Smatramo da je revizija obavljena na način da je prije pregleda dokumentacije stvoren stav a pojedine brojke dodane uz namjerno izostavljanje konteksta i ostatka brojki kako bi taj stav opravdale.

Nemamo objašnjenja za nedosljednost u navođenju podataka i namjerno navođenje netočnih podataka na način da se ne gleda cijeli period zakupa pa ni pojedina kalendarska godina. Ne vidimo nijedan shvatljiv razlog za to niti su nam jasni motivi i ciljevi osim evidentne namjere da se nanese politička šteta.

Potvrdu takve namjere vidimo i u činjenici koje je Državna revizija sigurno svjesna – ocjene isplativosti vezane uz smještaj i poslovanje proračunskih tijela ne donosi ministar nego Državni ured za upravljanje državnom imovinom.
405919,396460,386751,379006