ALARM IZ HUP-A

'Političari, ne odugovlačite i što prije oformite ozbiljnu i kompetentnu Vladu!'

12.11.2015 u 21:35

Bionic
Reading

Zbog sve neizvjesnijeg političkog dogovora oko formiranja nove Vlade u četvrtak su se na tu temu putem priopćenja oglasili iz Hrvatske udruge poslodavaca (HUP)

'Hrvatsko gospodarstvo još je uvijek u vrlo ozbiljnoj i dramatičnoj situaciji, a ona se dodatno pogoršava odugovlačenjem formiranja nove Vlade. U ovom osjetljivom trenutku HUP je suglasan sa stavovima i upozorenjima guvernera HNB-a Borisa Vujčića, kao i sa svima koji gospodarstvo ističu kao ključan prioritet u radu nove Vlade. To smo jasno isticali i prije izbora, među ostalim, i kroz 16 pitanja upućenih parlamentarnim strankama', poručuju iz HUP-a. 

'Hrvatska nema vremena za daljnje odlaganje odlučnog rješavanja gorućih problema koji ograničavaju gospodarski rast, što je moguće samo kroz provedbu sveobuhvatnih reformi. Ne dovodeći u pitanje demokratsku proceduru i izraženu političku volju građana, pozivamo sve političke čelnike koji sudjeluju u pregovorima da što prije oforme kompetentnu i ozbiljnu Vladu koja će imati snagu, odlučnost i znanje pokrenuti nužne promjene u zemlji kako bi se zaustavilo daljnje urušavanje monetarne stabilnosti, vratilo povjerenje ulagača te izbjegla situacija u kojoj će o nama odlučivati drugi', kažu HUP-ovci.