16 PITANJA

HUP na okruglom stolu rešeta Hajdaša-Dončića i Miloševića

05.10.2015 u 08:08

Bionic
Reading

Uoči izbora, Hrvatska udruga poslodavaca postavila je 16 pitanja parlamentarnim strankama. Na njihovom prvom okruglom stolu sudjelovat će ministar prometa Siniša Hajdaš-Dončić te HDZ-ov koordinator svih ekonomskih odbora Domagoj Ivan Milošević, javljaju iz HUP-a. U fokusu im je 'privatno naspram javnog'

U HUP-u kažu da žele otvoriti raspravu poduzetnika, stručnjaka i predstavnika dviju najvećih koalicija na neke od ključnih tema iz pitanja upućenih parlamentarnim strankama u dokumentu: 'HUP-ovih 16'.

Šesnaest ključnih pitanja vezanih uz najvažnije probleme koji ograničavaju rast i razvoj gospodarstva, a koje bi sve stranke trebale adresirati u svojim gospodarskim programima, bit će postavljeno na okruglom stolu.

Tema je privatno protiv državnog. Zanima ih upravlja li se učinkovito državnom imovinom i poduzećima, zašto se rigorozne sankcije lošeg upravljanja primjenjuju samo na privatne tvrtke te zašto i kako država upravlja s tvrtkama koje nisu od strateške važnosti za Hrvatsku. HUP-ova očekivanja od parlamentarnih stranaka predstavit će direktor udruge Davor Majetić.

Boje koalicije predvođene SDP-om branit će ministar Hajdaš Dončić, a dok će bivši ministar Milošević predstavljti HDZ-ovu koaliciju.