OČAJNI RADNICI IMUNOLOŠKOG:

'Milanoviću, potratio si nam vrijeme!'

11.06.2015 u 10:08

Bionic
Reading

Radnici Imunološkog zavoda odnosno njihov sindikat uputili su otvoreno pismo premijeru Zoranu Milanoviću, u kojem ga mole da žurno riješi problem njihove tvrtke u većinskom državnom vlasništvu

'Zbog vaše inercije Imunološki zavod odlazi 1. srpnja u stečaj uslijed neisplate tri plaće. Ukoliko je to od prvog dana bio vaš plan, sada je napokon uspio. Tražimo da se kao odgovorni ljudi očitujete zašto je došlo do toga. Ako ste već samovoljno odlučili prodati tvrtku, zašto tu odluku sada sami blokirate? Imate vremena (do izbora), ali radnici nemaju više ni minutu vremena, sve ste nam potratili', tvrde očajni radnici.

Optužuju premijera da se poigrava sudbinom radnika, ali i zdravljem nacije. 'Radnike ste doveli na prosjački štap, a hrvatski narod opet je prevaren od Vlade koju je sam odabrao', piše u pismu.

Radnici Imunološkog traže od premijera da izda nalog DUUDI-u da im se do kraja lipnja isplate zaostale plaće kako bi na taj način izbjegli prijeteći stečaj.

U petak bi Sabor trebao donijeti Zakon o stečaju, po kojem u stečaj ide svaka tvrtka koja je u blokadi dulje od 120 dana.

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić prije današnje sjednice Milanovićevog kabineta izjavio je da konačna odluka o Imunološkom zavodu još nije donesena.

'Budite bez brige; sve će se znati onog trenutka kada bude spremno i objavljeno. Ne mogu reći kada će se riješiti situacija te ne mogu reći da će se riješiti za dvadeset dana', komentirao je Grčić.