ROK 25. KOLOVOZA

DUUDI raspisao javni poziv za obvezujuće ponude za Kupare

23.05.2015 u 10:51

Bionic
Reading

Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) u subotu je raspisao javni poziv za dostavu obvezujućih ponuda za realizaciju turističkog razvojnog projekta Kupari, kojim poziva domaće i međunarodne investitore na podnošenje ponuda do 25. kolovoza

Pravo na realizaciju izgradnje turističkog razvojnog projekta Kupari na lokaciji Kupari I. u Općini Župa dubrovačka, najpovoljniji ponuditelj steći će osnivanjem prava građenja i osnivanjem prava služnosti na zemljištu u obuhvatu projekta, sklapanjem ugovora o zakupu hotela Grand, te dodjelom koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja plaže, sve na rok od 99 godina, navodi se u pozivu.

Projekt Kupari I. trebao bi se realizirati izgradnjom novih hotela razine 4 i 5 zvjezdica s do 1500 kreveta, uz obvezu uklanjanja postojećih devastiranih objekata - hotela Kupari, Pelegrin, Goričina I. i II. s pratećim objektima. Hotel Grand predao bi se u posjed investitoru projekta temeljem ugovora o zakupu na 99 godina, kojim će se investitora ovlastiti i obvezati za njegovu temeljitu obnovu i stavljanje u funkciju. Okvirna investicija u Kupare I procjenjuje se na 100 milijuna eura.

Uvjeti koje mora zadovoljiti potencijalni investitor su iskustvo u realizaciji sličnih projekata, posebno u razvoju, planiranju i upravljanju hotelima s pet zvjezdica, a morat će dostaviti i poslovni plan za razdoblje od deset godina, dokaze o financijskoj sposobnosti te imati minimalni godišnji promet od 45 milijuna eura.

Ponude će se primati u DUUDI najkasnije do 25. kolovoza 2015. godine u 16,30 sati. Odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja donijet će povjerenstvo, koje će najkasnije do 15. rujna 2015. godine utvrditi rang listu ponuditelja i Vladi predložiti donošenje odluke o izboru najpovoljnijeg ponuditelja.

Neobvezujući interes za Kupare iskazalo je šest investitora. To su Karisma Hotels Adriatic-KHA (konzorcij Agrokora, svjetskog touroperatora TUI i meksičkog lanca Karisma International), Valamar poslovni razvoj (iz grupacije Valamar), turska Rixos grupa (koja već ima hotel u Dubrovniku), Braniteljska zadruga Mir iz Mlina kod Dubrovnika, Avenue Grupa iz Moskve te tvrtka Titan nekretnine (navodno s ruskim kapitalom).