PALO JOJ NAPAMET

Jagarinec: Možda Imunološki zavod želi Todorićeva Aviva

22.05.2015 u 10:41

Bionic
Reading

'Protivim smo bilo kakve privatizacije Imunološkog zavoda. Pozdravili smo inicijativu Visia Croatica, ali smatramo da ona neće uspjeti skupiti potrebni novac i da će tad netko veliki morati ući u zavod', rekla je u sinoćnjem Dnevniku 3 HRT-a Lidija Jagarinec, sindikalna povjerenica u Imunološkom zavodu

Na pitanje tko je taj veliki Jagarinec je odgovorila kako joj je nakon nekih emisija palo napamet da možda Poliklinika Aviva, u vlasništvu Ivice Todrića, želi Imunološki s obzirom da se priča kako će se u Konzumu vaditi krv.

'Ja stvarno ne znam tko može biti taj veliki igrač. Ne znam ni da li se Imunološki za nekog čuva ili Vlada ne zna što da učini. Mi već dvije godine proizvodimo u trećini djelatnosti. Kroz to vrijeme Hrvatska je već mogla imati novu tvornicu. Cijenom koju smo platili za isti proizvod koji smo uvezli, a mogli smo ga proizvesti sami, platili jednu novu tvornicu. Nitko mi onda ne može reći da ova države nam novaca. U koju smo mi to proizvodnju uložili?', upitala se Jagarinec.

Ustvrdila je kako Imunološki zavod uopće nije spreman za bilo kakvu prodaju.

'Nije riješeno pitanje sojeva koji su i dalje u vlasništvu države. Tko će kupiti tvrtku koja nema dozvolu za proizvodnju krvnih derivata, bakterijskih cjepiva i kojoj dozvola za proizvodnju virusnih cjepiva ističe u prosincu ove godine? S čime da uopće radimo, kazala je Jagarinec.

Zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Visie Croatice Đuro Lubura izjavio je danas kako ih Aviva nikad nije kontaktirala.