PROTIV PRIVATIZACIJE

Čačić: Prodaja HEP-a ugrozila bi funkcioniranje zemlje

13.04.2015 u 12:50

Bionic
Reading

Radimir Čačić, predsjednik stranke Reformisti, gostujući na televiziji N1 rekao je da su javne tvrtke najneuspješniji dio hrvatskog gospodarstva

'Hrvatsko gospodarstvo to više ne može izdržati. Ova vlada to do sada nije učinila. Što se tiče agencija, one sasvim sigurno u dvije trećine imaju mogućnosti za racionalnije poslovanje. Tragično je što se najčešće kreće od onih koje se ne bi trebalo rezati i dirati. Čujem da se išlo s namjerom da se ukine Centar za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija, očito se želimo vratiti u prostor gdje se ne zna tko što radi. Radi se u potpunom nerazumijevanju što u ovoj zemlji treba učiniti', ocijenio je Čačić.

Ističe kako je državnim tvrtkama potreban kvalitetan menadžment. 'Tvrtke moraju biti prvorazredno vođene. Država mora izaći iz dnevnog upravljanja, postaviti strateške ciljeve i dati menadžerima da te ciljeve ostvaruju. Privatizacija ne može ići u prirodne monopole, u HEP i sl. jer to ugrožava funkcioniranje zemlje', rekao je Čačić.