DUGO GA ČEKAMO

Milošević: Gospodarski program HDZ-a bit će gotov u svibnju

27.02.2015 u 12:16

Bionic
Reading

Hoće li i može Europska komisija Hrvatskoj nametnuti sankcije, te na kakve će reforme Vlada biti spremna u predizbornoj godini bila je tema emisije Hrvatskog radija 'U mreži Prvog'. Gosti urednice Elijane Čandrlić bili su Mladen Vedriš i Domagoj Milošević. U emisiju su pozvani i predstavnici Vlade, ali se nisu odazvali

'Europska komisija je u svom izvještaju potvrdila ono što Vladi godinama govore i opozicija i poslodavci. Više nije ni ugodno kritizirati jer su ugroženi temelji države', poručio je Domagoj Milošević. Sve to je rezultat Vladina 'nečinjenja' i neprilagođavanja. Vlada ima dva mjeseca za konkretniji plan nacionalnih reformi i Milošević smatra kako ovo nije okidač za prijevremene izbore - to je, smatra, trebalo učiniti još prošle godine. Zauzima se za konsenzus, ali ne u predizbornoj godini. Najavio je da će u svibnju biti gotov HDZ-ov gospodarski program - s jasnim ciljevima i konkrentim mjerama.

'Bez obzira koja je stranka na Vlasti, dokument iz Bruxellesa izvrsna je podloga za revitalizaciju nacionalnog programa. EU inzistira na reformi javnog sektora koji bi trebao 'služiti' privatnom sektoru, na dobroj klima za investicije i zdravim javnim financijama', kazao je Mladen Vedriš. 'Monitoring i obveza provođenja zajedničke ekonomske politike u EU se provodi od 2009. od kad je počela kriza. Irska, Španjolska i Portugal su ga iskoristilie, a to bi trebala učiniti i Hrvatska, uz javnu raspravu i dogovor sa ključnim partnerima, dodao je. Bruxellesu nije bitno tko je na vlasti, Hrvatska mora dokazati da se odgovorno ponaša, zaključio je.

Emisiju u cijelosti možete poslušati ovdje