MARASOV PROJEKT

Počela gradnja poduzetničkog centra na Kajzerici

19.12.2014 u 14:05

Bionic
Reading

Izgradnja Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija zemalja jugoistočne Europe na zagrebačkoj Kajzerici započela je u petak prigodnom svečanošću na kojoj je položen temeljni kamen za buduće zdanje

Gradnja centra prvi je projekt koji se u Hrvatskoj financira iz europskih strukturnih i investicijskih fondova za programsko razdoblje od 2014. do 2020. godine, u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova s tvrtkom Zagrebgradnja je 154,6 milijuna kuna dok je procijenjena vrijednost opremanja 61 milijun kuna.

Centar bi vrata trebao otvoriti početkom 2016. godine i u njemu će biti prostori za učenje i usavršavanje, centar stručnosti i izvrsnosti, uredi, smještajni kapaciteti za polaznike, ugostiteljski dio, dvorane za sastanke, garaža i inovacijski park.

Ukupna površina centra je 15,4 tisuće četvornih metara.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras kazao je kako je želja da to postane europski centar za poduzetničko učenje.

Voditelj predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branko Baričević ocjenjuje da će poduzetnički centar pridonijeti razvoju poduzetnički pismenog društva, a zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Sandra Švaljek drži kako bi njegova djelatnost mogla pomoći okretanju nepovoljnih gospodarskih trendova.

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a Branko Grčić nada se da će poduzetnici, koji budu polazili edukacijske sadržaje u novom centru, poboljšati menadžerska znanja i tako unaprijediti svoje tvrtke.

Krajem iduće godine, po njegovim bi riječima ukupna vrijednost ugovorenih projekata koji se u Hrvatskoj sufinanciraju iz fondova EU-a trebala iznosti deset milijardi kuna.