ZBOG KVALITETE GORIVA

Čermak i Crodux podnose prijavu protiv ministra Vrdoljaka!

18.12.2014 u 17:42

Bionic
Reading

Prema rezultatima koje je danas iznio ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, čak tri Croduxove benzinske postaje prodavale su gorivo koje nije zadovoljilo ispitivanje kvalitete. Vrdoljak je još ranije najavio postupke protiv onih koji su prodavali loše gorivo, no čini se da bi prijava mogla sustići i samog ministra

'Neugodno smo iznenađeni navodima ministra Vrdoljaka objavljenim u medijima jer o istima nemamo nikakvih saznanja, osim navoda iznesenih u medijima. CRODUX uvozi najkvalitetniji dizel od Litasca iz Italije i to s filtrabilnošću koja se kreće između -17°C i -18°C, što su vrijednosti veće od minimalno propisanih -15°C za zimsku kvalitetu dizel goriva i za koje do sada nismo nikada imali primjedbi na kvalitetu', kazali su za tportal iz CRODUX-a.

Podsjetimo, ministar gospodarstva Vrdoljak iznio je danas podatke prema kojima zbog neodgovarajuće filtriranosti na -13 stupnjeva Celzija, zbog čega može doći do gubitka snage motora i njegova gašenja na temperaturama nižim od -13 stupnjeva, standarde nije zadovoljilo gorivo eurodizel BS Premium tvrtke CRODUX Derivati Dva i to na pumpama u Dugopolju, Varaždinu (Gospodarska 29b) i Sisku (Zagrebačka bb).

Međutim u CRODUX-u objašnjavaju da nezavisne akreditirane kontrolne kuće - SGS i Croatiainspect - obavljaju redovnu kontrolu kvalitete cjelokupne robe koju CRODUX uvozi na svoje benzinske pumpe.

'Uvjerenja smo da se radi o zabuni, što ćemo utvrditi analizom kontrolnih uzoraka. Ne želimo vjerovati da se radi o namjernom iznošenju neistina, iako smo u zadnje vrijeme imali indicija da je i to moguće', kažu nam u CRODUX-u.

Nešto konkretniji u izjavi za HRT bio je vlasnik CRODUX-a, general Ivan Čermak.

'Imamo uzroke koji su ostali kod nas, dat ćemo ih na vještačenje i bogami ćemo podići krivične prijave i protiv ministra Vrdoljaka, a i protiv ovih koji su radili ispitivanje', priprijetio je Čermak.

363152,362755,362474 ,362844