MANJAK KADROVA

Iz Porezne uprave objasnili novo zapošljavanje

17.12.2014 u 15:24

Bionic
Reading

Potreba zapošljavanja novih 39 službenika u Poreznoj upravi pojavila se zato što se opseg poslova Porezne uprave svakodnevno povećava, a broj službenika smanjuje, obrazložili su iz Porezne uprave

Tragom vijesti da je Porezna uprava raspisala natječaje za 39 radnih mjesta diljem Hrvatske, raspitali smo se kako je došlo do potrebe za novim zapošljavanjem te radi li se o novim radnim mjestima ili popunjavanju upražnjenih.

Iz Porezne uprave objašnjavaju da se radi o zapošljavanju na temelju klauzule dva za jedan (za dva upražnjena mjesta jedan novi zaposlenik).

'Sukladno planu, Ministarstvo uprave dana 3. studenog 2014. obavijestilo je Poreznu upravu da može raspisati Javni natječaj za 28 izvršitelja visoke stručne spreme, pet izvršitelja više stručne spreme i sedam izvršitelja srednje stručne spreme. Od navedenog broja visoke stručne spreme odobren je prijam dvaju vježbenika visoke stručne spreme i dvaju vježbenika više stručne spreme', navode iz Porezne uprave.

Napominju da je iz Porezne uprave u 2013. otišao 171 službenik te u 2014. do sada 130 službenika. Također, krajem godine još 43 službenika odlazi u starosnu mirovinu, a sva su radna mjesta nakon odlaska navedenih službenika upražnjena.

'Kako se obim poslova Porezne uprave svakodnevno povećava, a broj službenika smanjuje, potrebu zapošljavanja novih službenika nije potrebno dodatno objašnjavati', zaključuju u Poreznoj upravi.