NOVA RUNDA

Sastanak Vlade i MOL-a o sudbini rafinerija

25.11.2014 u 08:47

Bionic
Reading

Vlada, MOL i članovi Uprave Ine održat će danas novi sastanak, doznaje HRT. Glavna tema, prema neslužbenim informacijama, bit će rafinerijsko poslovanje

Očekuje se da će hrvatska strana zauzeti jasno stajalište da se Rafinerija u Sisku ne smije zatvoriti, a da onu u Rijeci treba što prije modernizirati.

Oko tisuću radnika Ine jučer je prosvjedovalo na Markovu trgu, a to je bio njihov već sedmi prosvjed. Danas Ina, sutra Hrvatska, bila je poruka prosvjednika koji žele zaštititi 12 tisuća radnih mjesta i natjerati premijera Zorana Milanovića da jasno kaže koja je sudbina Ine. U Zagreb su došli i radnici sisačke Rafinerije.

Novi list piše kako je Uprava Ine odlučila samo dva mjeseca nakon imenovanja smijeniti direktora riječke rafinerije Urinj Radovana Perišića.

Na to ga je mjesto ista uprava imenovala 1. listopada, nakon što je smijenila njegovog prethodnika Igora Šepića. Nagađa se da je, kao i kod Šepića, razlog Perišićeve smjene to što se usprotivio otkazima 200 radnika u rafineriji Urinj, saznaje Novi list