OČAJNI I NEZADOVOLJNI

Radnici Ine i Imunološkog zavoda danas zajedno pred Vladom

24.11.2014 u 08:17

Bionic
Reading

Na Markovu trgu od 10.30 najavljen je prosvjedni skup 'Danas Ina, sutra Hrvatska' na kojemu će ponovno biti ukazano na važnost zaštite Ine a pridružit će im se i djelatnici Imunološkog zavoda koji već četiri mjeseca nisu primili plaće

Radnici sisačke rafinerije u pet autobusa uputili su se u Zagreb na prosvjed. Od premijera Zorana Milanovića, tražit će da se jasno očituje o stanju Ine i budućnosti rafinerija, javlja HRT.

Skup organiziraju sindikati Inaš, SING, EKN i udruge branitelja ZAK INA, KVIN, KVDR INA Rijeka uz potporu Sindikata hrvatskog vozača i Sindikata novinara Hrvatske.

Podsjetimo, šest Ininih sindikata poslalo je u četvrtak otvoreno pismo premijeru Milanoviću u kojem ga pozivaju na prosvjedni skup. Na prosvjedu će oko 1.500 članova Ininih sindikata ponovno ukazati na važnost zaštite kompanije od pogubne politike njezina pretvaranja u podružnicu MOL-a, pa pozivaju premijera Milanovića da se javno i nedvosmisleno očituje i podrži očuvanje više od 12 tisuća radnih mjesta u Ina-Grupi.

Prosvjedna povorka počet će se okupljati oko 9,45 sati na Trgu bana Josipa Jelačića odakle će Radićevom ulicom krenuti prema Markovu trgu.

Radnici Imunološkog zavoda ni nakon mjesec dana štrajka nisu primili četiri plaće pa se stoga i priključuju prosvjedu radnika Ine na Markovu trgu. Imunološki već mjesecima pokušava naći strateškog partnera koji će preuzeti tu tvrtku.