ODRŽANA SJEDNICA UPRAVE

Zaraćene strane u Ini još 'bruse' odluku o rafinerijama

12.11.2014 u 16:23

Bionic
Reading

Na današnjoj sjednici Uprave raspravljena je strategija Ina Grupe koja predviđa značajan rast u svim temeljnim djelatnostima kompanije. Unutar navedenog, dodatno je raspravljena i detaljna strategija za segment djelatnosti Rafinerije i marketing. Ina je u proteklih mjesec dana izvršila dodatne analize vezane za rafinerijsko poslovanje, kao i sveobuhvatnu evaluaciju podataka dosadašnjih internih i eksternih analiza uz detaljno razmatranje različitih potencijalnih scenarija. Uprava Ine dogovorila je danas zajedničko stajalište o strateškim smjernicama Kompanije, navodi se u priopćenju Ine

Prije donošenja konačne odluke i potom implementacije, strategija kompanije bit će konzultirana sa dva najveća dioničara i Nadzornim odborom Ine s ciljem koordinacije i osiguranja podrške daljnjem razvoju Kompanije, navodi se u priopćenju Ine.

Kako piše Večernji list, članovi uprave koje imenuje mađarski Mol smatraju kako su i dodatne analize pokazale kako je daljnje poslovanje sisačke rafinerije za Inu štetno te kako je njezino gašenje i prenamjena poslovno opravdan potez.