MAĐARI NE ODUSTAJU

MOL planira zatvoriti Sisak 1. siječnja 2015.

30.09.2014 u 10:46

Bionic
Reading

Radnici Ine dobili su pismo izvršnog direktora Ininog sektora Rafinerije i marketinga Bengta Oldsberga koji navodi da su rafinerije Rijeka i Sisak ove godine generirale 800 milijuna kuna gubitaka

Kako neslužbeno doznaje Novi list, MOL-ova je namjera rafineriju u Sisku zatvoriti s prvim danom iduće godine. Umjesto rafinerije, MOL razmatra gradnju logističko-distributivnog centra, u kojem bi se zaposlilo do 150 od postojećih 800 sisačkih radnika i biorafinerije u kojoj bi se zaposlilo još stotinjak ljudi.

Hrvatski članovi uprave Ine – Ivan Krešić, Niko Dalić i Davor Mayer, koji se protive zatvaranju sisačke rafinerije, uputili su nadzornom odboru tvrtke opširno pismo na petnaestak stranica kojim traže da ih zaštiti i podupre u ostvarivanju zakonskog prava – upravljanja kompanijom.

Ako nadzorni odbor to ne učini, po pravdu će na sud, u proces koji će biti neovisan od postojećih sudskih arbitraža između Vlade i MOL-a.
Sukladno Zakonu o trgovačkim društvima, hrvatski trojac u upravi traži da Inom upravlja uprava, a ne odbor izvršnih direktora pod direktnim utjecajem MOL-a, odnosno predsjednika uprave Zoltana Aldotta, tvrde hrvatski članovi uprave.