ŠELEBAJ TVRDI

'Validus je pred dogovorom s vjerovnicima, neće u stečaj'

29.11.2010 u 11:19

Bionic
Reading

Nakon vijesti da se pokreće stečajni postupak u Validusu, njegova dionica je u petak potonula za 15 posto, stoga se danas o stanju u varaždinskoj tvrtki na Burzi oglasio član uprave Vladimir Šelebaj Sellier, koji tvrdi da neće doći do stečaja

Na Trgovačkom sudu u Varaždinu sazvano je ročište radi ispitivanja mogućih formalnih uvjeta za otvaranje stečaja nad dužnikom, tvrtkom Validus iz Varaždina, za 15. prosinca. U priopćenju stoji da je postupak pokrenut na prijedlog vjerovnika, tvrtke Đuro Đaković Stan d.o.o. iz Slavonskog Broda, zbog neplaćanja pričuve u iznosu od 57.000 kuna.

Šelebaj Sellier piše da je nova uprava započela intenzivne pregovore sa svim vjerovnicima u cilju zaustavljanja stečajnih postupaka, napominjući da je imovina društva znatno veća od postojećih dugova, stoga krizna uprava u idućih pet godina namjerava prodajom dijela imovine namiriti dugove svim vjerovnicima.

'Ishitreno pokretanje stečaja imalo bi za posljedicu prisilnu prodaju imovine po znatno nižim cijenama od realnih, što bi nanijelo štetu vjerovnicima i Validusu. Da bi se izbjegla takva situacija, uprava je u pregovorima s vjerovnicima uspjela dogovoriti uvjete rješavanja gotovo svih potraživanja. S obzirom da je prijedlog za sazivanje ovog ročišta predan u travnju, prije nego što su počeli pregovori s predlagateljem, možemo vas obavijestiti da je dogovor s tvrtkom Đuro Đaković Stan u fazi finalizacije te da se očekuje formalna obustava postupka u roku nekoliko dana', izjavio je Šelebaj Sellier.   

On podsjeća da je imenovanje predstečajnog upravitelja uobičajena faza u takvom postupku te da nakon pregovora sa svim vjerovnicima očekuje dizanje blokada sa svih poslovnih računa Validusa.