PODACI ZA RUJAN

Zemljišta u Zagrebu poskupjela za pet posto

24.09.2010 u 14:34

Bionic
Reading

Usprkos recesiji i padu broja građevinskih radova, u rujnu je zabilježen rast cijena građevinskih zemljišta na području Zagreba i Splita, pokazuju podaci portala Crozilla.com

Najveći porast cijena građevinskih zemljišta zabilježen je na području Zagreba, gdje su cijene u odnosu na kolovoz porasle za pet posto te sad u prosjeku iznose oko 221 eura po kvadratu.

Građevinske parcele u Splitsko-dalmatinskoj županiji poskupjele su za 3,2 posto te sad kvadrat košta oko 200 eura.

Zagrebačka županija nakon razdoblja pada cijena zemljišta sada bilježi lagani porast od 0,8 posto te je kvadratni metar na tom području 86 eura.

Primorsko-goranska i Zadarska županija bilježe pad cijena zemljišta. U Primorsko-goranskoj županiji cijena metra kvadratnog pala je za 2,1 posto i iznosi 118 eura, a u Zadarskoj je pala čak za devet posto i sada je 129 eura. Grad Zadar, u kojem je potražnja za građevinskim zemljištima vrlo velika,  drži prosječnu cijenu kvadrata na 150 eura

Cijene građevinskog zemljišta u Puli i Osijeku, prema podacima portala Crozilla.com, u odnosu na prethodni mjesec ostale su iste te se kreću oko 140 eura po metru kvadratnom.

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, građevinski su radovi u srpnju ove godine manji za 19,2 posto, u odnosu na srpanj 2009. godine, dok su u prvih sedam mjeseci ove godine manji za 17,9 posto u odnosu na isto razdoblje lani.