Novac ŠUKER VRATIO 1,45 MILIJARDI KUNA

Kako napreduje povrat poreza?

Poreznici su do kraja prošlog tjedna obradili 78 posto zaprimljenih godišnjih prijava poreza na dohodak, a prema za sada obrađenim prijavama najviši prijavljeni dohodak u prošloj godini iznosio je 6,4 milijuna kuna

Prema statistici Ministarstva financija, odnosno Porezne uprave s kraja prošlog tjedna, od ukupno više od 1,1 milijun zaprimljenih prijava poreza na dohodak za 2009. godinu do sada ih je obrađeno 78,44 posto ili 873.441 prijava. Pritom je velika većina građana, njih više od 804 tisuće, ostvarilo pravo na povrat poreza u ukupnom iznosu od 1,5 milijardi kuna.

Do konca kolovoza građanima je već bilo isplaćeno oko 1,45 milijardi kuna preplaćenog poreza što je 0,26 posto veći iznos nego li je bio isplaćen do kraja kolovoza prošle godine. Obvezu pak da temeljem obrađenih poreznih prijava izvrši dodatnu uplatu poreza na dohodak ima 39.512 poreznih obveznika i oni trebaju uplatiti 185,5 milijuna kuna.

Prema do sada obrađenim prijavama najveći dohodak od nesamostalnog rada za 2009. prijavio je obveznik iz Zagreba i to iznos od 6.424.356 kuna, dok je iznos najvećeg dohotka od obrta i slobodnih zanimanja iznosio 1.587.834 kune, a prijavio ga je obveznik iz Zagreba koji se bavi ostalim završnim radovima.

Ako ste korisnik Facebooka molimo vas da ispunite kratku anketu, čisto da usporedimo dobivene podatke... Hvala unaprijed.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još