DRUGI DAN U PLUSU

Crobex ojačao za 2,2 posto

04.02.2009 u 16:15

Bionic
Reading

Nakon jučerašnjeg minimalnog dobitka, indeks Zagrebačke burze porastao je za 2,2 posto

Od 33,2 milijuna kuna prometa, više od polovice je odnijela Slatinska banka, prikupivši 18,7 milijuna kuna. Cijena je skliznula za 2,3 posto, a protrgovana količina odgovara udjelu od 16 posto ovih dionica, što znači da je nekoliko većih dioničara prodalo zasad nepoznatom vlasniku. Donedavno je još bilo aktualno spajanje Slatinske banke s Vaba bankom.

Bez Slatinske banke promet je iznosio samo 14,5 milijuna kuna, od kojih je najviše – 4,7 milijuna kuna - skupila Atlantskaplovidba koja drugi dan uzastopce bilježi snažan rast. Nakon jučerašnjih pet posto, cijena se uvećala za 6,7 posto uz vijesti da je dubrovački brodar smanjio narudžbu za brodove tipa panamax i povećao narudžbu za gradnju tankera.

T-HT je uz oko tri milijuna kuna prometa porastao za 1,4 posto na okruglih 220 kuna. Nakon što su danima bili pod snažnim pritiskom prodavatelja, IGH i Dalekovod su ostvarili dvodnevni pozitivan pomak, dok je Ingra već peti dan završila u minusu. Dodatan teret za Ingru donijele su vijesti o slabom odzivu u prvom krugu dokapitalizacije, pa je dionica pala za 1,6 posto.

Najava dokapitalizacije izdavanjem privatnih dionica za koji je Janaf već osigurao investitore lansirao je cijenu ovih dionica za 36,5 posto uz 150.000 prometa.

Jučerašnji oporavak na Wall Streetu potaknuo je danas rast europskih tržišta, gdje su ojačale dionice financijskog, rudarskog i naftnog sektora.