ZATVORENA SJEDNICA

Vladina jamstva za kredite Lučke uprave Zadar i HŽ-a

29.07.2010 u 18:27

Bionic
Reading

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice dala državna jamstva za kreditna zaduženja Lučke uprave Zadar te društava HŽ Cargo i HŽ Vuča vlakova, priopćeno je iz Banskih dvora

Vladina državna jamstva za kreditno zaduženje kod OTP banke Hrvatska Lučka je uprava Zadar dobila radi financiranja projekta Nova luka Zadar. Naime, u svrhu rješavanja obveza za radove u okviru LOT I-Radovi u moru: zemljani radovi i sekundarni lukobran za projekt Nove luke Zadar Lučka uprava pribavila je na domaćem tržištu financijsku uslugu kredita, za što je također Vlada na sjednici dala suglasnost.

Vlada je dala suglasnost i državna jamstva za kreditno zaduženje kod Hrvatske poštanske banke za društvo HŽ Cargo, kao i društvo HŽ Vuča vlakova, također kod HPB-a. Kreditno zaduženje iskoristit će se za modernizaciju lokomotiva i dizelomotornih i elektromotornih vlakova.

Na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlada Republike Hrvatske prihvatila je i Izvješće o radu i poslovanju Centra za ljudska prava u 2009. godini. Također, dala je suglasnost na Izmjene i dopune Statuta Centra za ljudska prava, kako bi se uskladio s izmjenama Uredbe o osnivanju Centra za ljudska prava.

Daje se prethodna suglasnost ravnatelju Agencije za lijekove i medicinske proizvode, za raspolaganje sredstvima za uređenje kemijskog i biološkog laboratorija, u sveukupnom iznosu do 6.149.987 kuna (s PDV-om), sukladno Odluci Upravnog vijeća Agencije za lijekove i medicinske proizvode.

Prihvaća se Nacrt ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Koordinacije židovskih općina u Republici Hrvatskoj o pitanjima od zajedničkog interesa.

Nadalje, daje se suglasnost Hrvatskom športsko ribolovnom savezu, za održavanje Svjetskog prvenstva u lovu pastrve prirodnim mamcima koje će se održati u Sinju, od 15. do 19. rujna 2010. godine te suglasnost Savezu športova Ličko-senjske županije, za održavanje međunarodne športske manifestacije Igre prijateljstva, koja će se održati u Ličko-senjskoj županiji od 24. do 26. rujna 2010. godine. Davanjem ovih suglasnosti Vlada Republike Hrvatske ne preuzima nikakve financijske obveze.

Objavljuje se Sporazum o financiranju između Vlade Republike Hrvatske i Europske komisije koji se odnosi na dio Višekorisničkog programa za nuklearnu sigurnost i zaštitu od zračenja u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći za 2009. godinu, potpisan u Bruxellesu, 2. veljače 2010. i u Zagrebu 6. svibnja 2010. u izvorniku na engleskom jeziku.

Prihvaća se Izvješće o vođenim pregovorima za sklapanje Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Talijanske Republike o prekograničnoj policijskoj suradnji. Pregovori su vođeni u kontaktima diplomatskim putem temeljem Nacrta sporazuma koji je kao osnova za vođenje pregovora prihvaćen Odlukom o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Talijanske Republike o prekograničnoj policijskoj suradnji, od 15. svibnja 2008. godine, stoji u Vladinom priopćenju.