50 KUNA PO DIONICI

Atlantska plovidba isplaćuje dividendu

28.01.2009 u 11:45

Bionic
Reading

Atlantska plovidba je u 2008. godini ostvarila dobit od 151,9 milijuna dolara, pokazuju prvi preliminarni rezultati poslovanja dubrovačkog brodara. Uprava je prihvatila privremene rezultate poslovanja i predložila isplatu dividende od 50 kuna po dionici

Uprava Atlantske plovidbe prihvatila je na jučerašnjoj sjednici privremene rezultate poslovanja za prošlu godinu, prema kojima privremeni račun dobiti i gubitka pokazuje dobit u iznosu od 151,95 milijuna dolara. Uprava ističe da će u konačnici dobit biti korigirana za približno 10 milijuna kuna nakon usklađenja knjigovodstvenih i tržišnih cijena brodova.

Uprava dubrovačkog brodara predložila je isplatu predujma dividende za 2008. godinu u iznosu od 50 kuna po svakoj dionici. Pravo na isplatu predujma dividende stječu svi dioničari Atlantske plovidbe upisani u registar Središnje depozitarne agencije na dan 31. siječnja 2009. godine.

Predložena dividenda neće značajnije utjecati na likvidnost društva obzirom da u dividendu ide manje od 10 posto ostvarene dobiti. 

U jutarnjem trgovanju na Zagrebačkoj burzi cijena dionice Atlantske plovidbe spustila se na 790 kuna, nastavljajući silazni trend od početka tjedna.