Novac CIJENE STANOVA U ZAGREBU

Sesvete 1.200 eura jeftinije od Medveščaka

  • Autor: tportal.hr
  • 29.6.2010 16:18:51
  • 29.6.2010 15:05:47

U Zagrebu su tražene cijene nekretnina u odnosu na prethodni mjesec niže za 0,6 posto, dok su na godišnjoj razini u padu od 3,6 posto, pokazuju podaci portala CentarNekretnina

Prosječna tražena cijena stana u Zagrebu u lipnju je iznosila 1.855 eura po kvadratu, što je 0,5 posto manje u odnosu na prethodni mjesec, odnosno 3,7 posto niže u odnosu na lipanj 2009. godini

Stanovi u gradskoj četvrti Medveščak najskuplji su s prosječnom cijenom od 2.529 eura, što je čak 36 posto više od prosječne cijene stana u Zagrebu. Prosječna tražena cijena stana u centru Zagreba iznosi 2.366 eura/m2 i 28 posto je viša od prosjeka te 24 posto viša od cijene stana na Črnomercu, odnosno čak 38 posto viša od prosječne tražene cijene stana na Pešćenici.

CentarNekretnina
Kliknite za uvećanje (izvor: CentarNekretnina)
Cijene stanova više su od prosjeka i na području Maksimira, u podsljemenskoj zoni te u Trnju i na Črnomercu. Na području južne i sjeverne Trešnjevke te Pešćenice cijene se kreću oko prosjeka.

Prosječna tražena cijena stana u Trnju iznosi 1.985 eura, što je sedam posto više od prosjeka i 16 posto manje od prosječne cijene stana u centru. Prosječna tražena cijena stana na Črnomercu iznosi 1.905 eura po kvadratu, što je tri posto više od prosjeka.

Najniže cijene stanova su u Sesvetama, gdje prosječna cijena u lipnju iznosi 1.332 eura (28 posto niže od prosjeka) te u Gornjoj Dubravi (18 posto niže od prosjeka).

U odnosu na prethodni mjesec, tražene cijene nekretnina stagniraju ili su zabilježile lagani rast u većini kvartova. Najveći pad cijena stanova zabilježile su nekretnine u istočnom dijelu Novog Zagreba. Najmanje promjene zabilježene su u južnom dijelu Trešnjevke.

Usporedimo li tražene cijene stanova u Zagrebu u lipnju 2010. s traženim cijenama u lipnju 2009, vidljivo je da su tražene cijene pale u svim dijelovima grada. Najveći pad zabilježen je u Sesvetama, Gornjoj Dubravi te Stenjevcu. Najmanje promjene traženih cijena zabilježene su za stanove na Pešćenici.

U odnosu na cijenu kvadrata stanova u Zagrebu, cijena kuća je u prosjeku niža za 32 posto. Prosječna tražena cijena za kvadrat kuće u Zagrebu i okolici je u lipnju iznosila 1.255 eura, što je za jedan posto niže u odnosu na prethodni mjesec. U odnosu na lipanj 2009. godine ili na godišnjoj razini, tražene cijene kuća pale su za 3,4 posto.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još