Novac PODJELA DOBITI

Dividenda za dioničare Atlantske od 20 kuna

Atlantska plovidba će iz zadržane dobiti prethodnih godina pokriti prošlogodišnji gubitak nakon oporezivanja u iznosu od 20,9 milijuna kuna, a iz zadržane će dobiti isplatiti i dividendu dioničarima od 20 kuna po dionici, odlučila je krajem prošlog tjedna Glavna skupština dubrovačkog brodara

Kako se navodi u izvješću sa skupštine objavljenom danas na Zagrebačkoj burzi, iz zadržane dobiti iz prethodnih godina određuje se isplata dividende u iznosu od 27,59 milijuna kuna, što predstavlja dividendu od 20 kuna po dionici koja će se isplatiti dioničarima na završetku radnog dana 30. lipnja ove godine.

Atlantska plovidba u 2009. godini ostvarila gubitak nakon oporezivanja u iznosu od 20,9 milijuna kuna, a taj će se gubitak pokriti iz zadržane dobiti iz prethodnih godina, navodi se u odlukama skupštine.

Skupština je uz ostalo donijela i odluku kojom se Hrvoje Vojković opoziva iz članstva Nadzornog odbora, a za člana se izabire Zdravko Zrinušić čiji će mandat trajati do isteka mandata opozvanog Vojkovića.

Iz Atlantske plovidbe danas su putem Zagrebačke burze izvjestili i da su na temelju ugovora o prijenosu dionica stekli 1.225.205 dionica Hotela Lapad te nakon tog stjecanja imaju ukupno 8.881.356 dionica ili 99,66 posto dionica Hotela Lapad.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još