PRVO TROMJESEČJE

Znatan pad dobiti Instituta IGH

15.06.2010 u 16:42

Bionic
Reading

Institut IGH ostvario je u prvom ovogodišnjem tromjesečju dobit poslije oporezivanja od 13,8 milijuna kuna, što je za 16 milijuna kuna ili 53,8 posto manje od dobiti iz istog prošlogodišnjeg razdoblja, podaci su iz poslovnog izvješća IGH-a objavljenog na Zagrebačkoj burzi

Ukupni prihodi Instituta IGH u prvom tromjesečju ove godine smanjeni su na godišnjoj razini za više od 70 milijuna kuna odnosno za 36,1 posto i iznosili su 124,2 milijuna kuna.

Istodobno su ukupni rashodi iznosili 108,4 milijuna kuna, što je 32,3 posto manje nego u prva tri mjeseca prošle godine, kad su dosegnuli 160,3 milijuna kuna.

S obzirom na krizu koja je eskalirala u 2010. godini, posebice u graditeljstvu, rezultati poslovanja u prva tri mjeseca ove godine su pozitivni i na tragu planiranog za ovu godinu, kažu u IGH-u.

Napominju da je poslovna aktivnost smanjena što je rezultiralo smanjenjem prihoda, no to je kompenzirano uštedama ostvarenim restrukturiranjem u svim segmentima poslovanja.

U IGH-u kažu da su u poslovnu 2010. godinu ušli s oprezom očekujući pad aktivnosti te se Institut fokusirao na inozemna tržišta što je rezultiralo novim poslovima u zemljama okružja među kojima je 4,5 milijuna eura ugovorenog posla na Kosovu.