S BURZE NA BURZU?

Zagrebačka burza reže broj zaposlenih

Bionic
Reading

Uprava ZSE je donijela novi Pravilnik o radu i sistematizaciju radnih mjesta. Zaposlenicima Burze ponuđeni su novi ugovori o radu te im je odobren rok u kojem ih mogu potpisati, a prema informacijama Poslovnog dnevnika dio onih kojima su ponuđeni novi uvjeti neće potpisati ugovore

Tako će Burzu, najvjerojatnije, napustiti dva dugogodišnja zaposlenika pravne službe, Adnan Hafizadić i Andrej Galogaža. Predsjednica Uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić nakon imenovanja na tu funkciju početkom svibnja, najavila je reorganizaciju poslovanja i smanjivanje troškova. Ona je tada najavila racionalizaciju jer je u trenutku spajanja Zagrebačke i Varaždinske burze postojao projekt kojim se planirao manji broj zaposlenika od trenutačnog.

'Uprava Burze donijela je prije dva tjedna novi Pravilnik o radu, a u četvrtak i sistematizaciju radnih mjesta. Razgovori sa svim zaposlenicima su u tijeku. Više od toga nismo i nećemo biti spremni reći jer svi detalji oko ovih internih akata i razgovora s našim zaposlenicima predstavljaju poslovnu tajnu', poručila je kratko Gažić. Ističe kako su, pak, pokrenuli i proces smanjivanja rashoda i održan je niz sastanaka sa dobavljačima. Na Zagrebačkoj burzi je trenutno zaposleno 26 ljudi.