Novac BIJEG IZ DIONICA

Crobex na najnižoj razini od prošlog ljeta

  • Autor: Z. K.
  • 7.6.2010 12:10:32
  • 7.6.2010 12:02:51

Oštar pad cijena dionica, započet u petak nakon loših vijesti o usporavanju oporavka najvećih svjetskih gospodarstava i širenju dužničke krize u Europi, nastavljen je i danas. Crobex indeks je do podne izgubio na vrijednosti 1,5 posto spustivši se na najnižu razinu od rujna prošle godine

Gotovo sve aktivne dionice su u crvenom, a najveći pad bilježe dionice građevinara i brodara. Likvidnost je i dalje izuzetno niska, tako da samo dvije dionice – Atlantska plovidba i HT – bilježe milijunski promet.

Zabrinutost ulagača na globalnim tržištima izazvale su izjave mađarskih dužnosnika da se zemlja nalazi pred sličnim problemima kao i Grčka. Unatoč današnjim umirujućim izjavama mađarskog premijera, nastavljena je rasprodaja dionica. Najveći pad na europskim burzama pretrpjeli su bankarski, rudarski i naftni sektor.

Strahovi zbog produbljivanja dužničke krize u Europi samo su se nadovezali na loše vijesti iz SAD-a. U petak je ključno izvješće o zaposlenosti pokazalo da je rast najvećeg svjetskog gospodarstva ipak slabiji nego što se mislilo, zbog čega su cijene dionica na Wall Streetu potonule više od tri posto.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još