Novac BIJEG ULAGAČA

Najgori rezultati hedge fondova u povijesti

  • Autor: Z.K.
  • 23.1.2009 11:47:43
  • 23.1.2009 11:50:00

Ulagači su prošle godine iz hedge fondova povukli rekordnih 155 milijardi dolara, kažnjavajući tako fond menadžere donedavno najprofitabilnijih financijskih institucija, za nikad gore rezultate

Procjena je da je s gubitkom poslovalo oko 70 posto fondova, a prosječan hedge fond je prošle godine izgubio 19 posto imovine. Globalna industrija hedgovanja sada upravlja imovinom vrijednom oko 1.400 milijardi dolara, što je na razini iz 2006., ali i osjetno manje od iznosa kojim je upravljala početkom prošle godine, priopćila je čikaška firma Hedge Fund Research.

Ekskluzivna i često dobro prikrivena industrija hedgovanja godinama je bilježila snažan rast i ovo je prvi put od 1990. godine da je doživjela neto odljev imovine. U pogledu poslovnih rezultata i ostvarenog profita prošla godina je od 1987. bila najgora do sad, potvrdila je konzultantska kuća Hennessee Group.

Novac iz fondova je jednostavno povlačen bez obzira na ostale atribute koji obično služe kao mamac za investiranje. U nekim slučajevima je došlo čak i do suspenzije povlačenja imovine, što je dodatno unijelo nemir među investitore.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još