NA ISTOKU ZAGREBA

Gradi se novi City Centar One

21.05.2010 u 14:54

Bionic
Reading

Austrijska tvrtka Kaufmann Gruppe sa sjedištem u Linzu objavila je u petak da će gradnja novog trgovačkog centra u istočnom dijelu Zagreba početi u lipnju

Vrijednost ulaganja u trgovački centar City Center One East prodajne površine 50 tisuća kvadratnih metara iznosit će oko 132 milijuna eura

Ulagači iz austrijske savezne zemlje Gornje Austrije sudjeluju u projektu kreditom od 35 milijuna eura, dodatnih 10 milijuna eura pribavit će Kaufmann Holding a ostatak će financirati Raiffeisenlandesbank Oberoesterreich (RLB OOe) s jednim bankovnim konzorcijem, izjavio je na upit austrijske novinske agencije APA Fabian Kaufmann, vlasnik 50-postotnog udjela u Kaufmann Holdingu.

Novi centar trebao bi biti otvoren krajem listopada sljedeće godine.

Grupa Kauffmann otvorila je u Hrvatskoj prvi trgovački centar, City Center One površine 47 tisuća kvadratnih metara, 2006. godine a trenutno gradi jedan centar u Splitu, površine 100 tisuća kvadratnih metara. Vrijednost tog ulaganja iznosi 140 milijuna eura a otvaranje je planirano za ovogodišnji listopad, navodi se u priopćenju.

'Promet u našim prvim trgovačkim centrima u Hrvatskoj stabilan je', priopćeno je iz Kaufmanna. U velikim hrvatskim gradovima još ima potrebe za trgovačkim centrima, ističe se u priopćenju, uz napomenu da se nakon pristupa Hrvatske Europskoj uniji razmatra i o mogućnosti njihove prodaje.