Novac ZAGREBAČKA BURZA

Slab promet i novi pad Crobexa

  • Autor: Z.K.
  • 21.1.2009 22:27:41
  • 20.1.2009 16:27:00

U utorak je na Zagrebačkoj burzi nastavljen silazni trend uspostavljen početkom tjedna. Crobex je izgubio na vrijednosti dodatnih 0,91 posto, uz redovni promet od svega 19,4 milijuna kuna

Više od polovice prometa činile su transakcije dionicama T-HT-a i Atlantske plovidbe. Cijena dionice T-HT-a stabilizirala se na razini od oko 220 kuna, uz blage oscilacije. Dionica Atlantske plovidbe uspjela se održati nadomak 800 kuna, unatoč trodnevnom padu BDI indeksa vozarina za rasute terete.

Milijunski promet uspio je dohvatiti još jedino Dalekovod koji je pretrpio pad zaključne cijene od 3,68 posto.

Među likvidnijim izdanjima najsnažnije je korigirana cijene redovnoj dionici Adrisa, koja je potonula 17,1 posto, a natprosječni minus pogodio je i dionice Hidroelektre, Ingre, IGH, Luke Ploče, PBZ-a, Tehnike, Magme i Zagrebačke banke.

Dobitnik dana je Viro s rastom zaključne cijene od 1,57 posto. Virovitička tvornica šećera objavila je danas ponudu za preuzimanje županjske Sladorane, po cijeni od 111 kuna po dionici. U ponudi se, uz ostalo, najavljuju ulaganja u Sladoranu u iznosu od 168,34 milijuna kuna u narednih pet godina.

Europski burzovni indeksi u utorak su neznatno dobili na vrijednosti u okolnostima sve većih pritisaka u bankovnom sektoru, zbog neprocjenjivih razmjera gubitaka u tome posrnulom sektoru.

Pregled trgovanja na zagrebačkoj burzi pogledajte ovdje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još